Til den foresatte

Informasjon til foreldre og foresatte

Informasjon til foreldre og foresatte

Som forelder spiller du en viktig rolle når barnet ditt skal på leirskole. Vær med under planleggingen, og les det som står informasjonsskrivet som sendes til klasselærer i forkant, eller last det ned her på nettsiden.

For mange barn er første gang de er borte hjemmefra alene en hel uke. På leirskolen vil det være mange nye inntrykk og det er nye elever fra andre skoler å forholde seg til. De må være selvstendige og smøre matpakke, pakke sekken og holde orden på utstyret sitt. Snakk med barnet om det å være sammen med andre, hjemlengsel, passe på tingene sine og annet de måtte lure på.

Allergier og spesielle behov

Har barnet allergier, ting de ikke kan spise eller andre spesielle behov er det viktig å informere klasselærer/ledsager om dette slik at vi på leirskolen får vite det. Er det, for eksempel, flere matvarer barnet ikke tåler kan det være lurt å skrive det ned og la lærer sende dette til oss.

Mobiltelefon

Barna har ikke mobiltelefon under oppholdet, så noter deg klasselærers og /eller medfølgende foreldres mobiltelefon-nummer om det skulle bli nødvendig å kontakte ditt barn underveis. I nødsfall kan du ringe direkte til Haraldvollen på tlf: (+47)77 83 41 00 (du finner nummeret på nettsiden).

Lommepenger

Leirskolen synes at det bør være en felles holdning til lommepenger. Vi mener at kr. 200,- bør være nok for hele oppholdet.

Pakking av utstyr

Barna vil ha bruk for en del klær og utstyr på leirskolen. Ikke pakk for barnet ditt, men vær med på å forberede utstyret sammen med barnet. På leirskolen må barna være selvstendig og finne frem det de trenger for aktivitetene. Om de pakker selv vet de hvor ting er i bagasjen.

Utstyrslisten finner dere i informasjonsskrivet eller her på nettsiden. Bruk utstyrslisten når dere pakker, merk klær og utstyr med navn og sjekk at sko og klær passer og fungerer. Vær spesielt påpasselig med at klærne står i samsvar med sesongen, slik at barna slipper å bli kalde eller våte når vi er ute.

Etter leirskoleuka

Å være på leirskole er slitsomt. I løpet av uka blir det mange inntrykk, mye sosialt sammen med nye venner og kanskje lite søvn for noen. Planlegg gjerne en rolig helg etter leirskolen og snakk med barna om det de har opplevd.


Vi på Haraldvollen ønsker dere lykke til med planleggingen, og skal gjøre vårt for at barna kommer hjem etter en lærerik uke full av opplevelser og moro!